Следвайте Гласове в Телеграм  Новата структура в партията си постави две

...
Следвайте Гласове в Телеграм  Новата структура в партията си постави две
Коментари Харесай

Над 500 социалисти от цялата страна учредиха движение Бузлуджа в БСП

Следвайте " Гласове " в Телеграм
 
Новата конструкция в партията си сложи две генерални цели и 5 задания, по които стартира да работи незабавно
 
Над 500 социалисти от цялата страна учредиха придвижване " Бузлуджа " в Българска социалистическа партия. Това се случи по време на днешната среща, която беше проведена от водача на Българска социалистическа партия - София Иван Таков и от столични социалисти на тематика " За бъдещето на Българска социалистическа партия и лявото ". Зала 6 на НДК се оказа тясна да събере искащите от цялата страна да участват на диалога. Сред тях бяха социалисти от Русе, Бургас, София, Поморие, Плевен, Габрово, Велико Търново, Сливен, Шумен, Видин, Монтана, София Област, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Силистра, Пловдив, Кюстендил и други

На срещата пристигнаха президентът в интервала 2002-2012 година Георги Първанов, Сергей Станишев, Ваня Григорова, Калоян Паргов, Кирил Добрев, Мая Манолова, Петър Мутафчиев, Георги Пирински, Георги Божинов, кметът на Дряново Трифон Панчев, някогашни народни представители, партийни ръководители и членове от цялата страна. Бившият ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков не съумя да участва персонално, само че изпрати писмо за поддръжка до Иван Таков.   

Срещата стартира с минута безмълвие в памет на жертвите на терористичния акт в съветската столица Москва и на вицепрезидента Ангел Марин, който умря на 18 март.

" Радвам се, че видях от всички в залата предпочитание и мотивация за дейни дейности, с цел да се преборим за лявата концепция. И за левия щемпел също, както ми подсказаха Георги Пирински и Велислава Дърева, съобщи в заключителното си слово Иван Таков, който оглави новото придвижване в Българска социалистическа партия " Бузлуджа ". - Тази неотстъпчивост и висок дух се надявах да видя през днешния ден и не останах отчаян. Затова в този момент с задоволство мога да кажа, че за партията ни има вяра. Нашата религия, че лявото може и би трябвало да бъде възродено - това ни събра в новото ни придвижване " Бузлуджа ". След този диалог през днешния ден желая да изведа две наши генерални цели - възобновление на Българска социалистическа партия и създаване на мощно обединено ляво. Радвам се, че в множеството от изявленията те бяха упоменати ".

Иван Таков предложи и 5 съответни задания, по които бузлуджанци в Българска социалистическа партия да стартират да работят незабавно по места в цялата страна. " Първата е в най-спешен порядък да бъде свикано съвещание на Конгреса на Българска социалистическа партия и връщане към уставните правила - обективно и независимо. Призиви за това чух в доста огромна част от изявленията, сподели той. - Втората ни задача е след осъществяване на избори, Българска социалистическа партия да има ново управление с ясно написана и утвърдена от членовете стратегия за градивни дейности по възобновяване на разговора вътре в партията. Третата е да предприемем съответни стъпки за обединяване на левите персони и левите организации в страната, ползващи се с високо публично доверие и престиж. Четвъртата ни задача е да включим още веднъж локалните структури при подбора и утвърждението на другарите, които ще съставляват Българска социалистическа партия на изборни длъжности. През последните години гласът на локалните организации не се чуваше. Петата ни задача е да бъдем дейни в организационната активност при подготовката на идните избори ".

Иван Таков даде обещание доста работа на социалистите в партийното придвижване " Бузлуджа " в идващите месеци. " Напълно съм наясно, че тези цели са доста смели, сподели той. - Но дано не забравяме, че единствено преди година за някои доста смела, а за други даже невъзможна, изглеждаше задачата, която си поставихме в софийската организация на Българска социалистическа партия за локалните избори. А 6 месеца по-късно успяхме да отстраняваме претендента на ГЕРБ на първи тур, а по стичане на събитията всички застанаха против нас и ни откраднаха успеха на балотажа. Затова дано да си слагаме високи цели и да работим за тях, с цел да може да реализираме триумфи. Сега ни чака доста и виновна партийна работа в името на Българска социалистическа партия и на лявото в България. На добър час на нашето ново придвижване в партията " Бузлуджа ".

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР